Точкові світильники - ефектне підсвічування з мінімумом зусиль

Прості, функціональні і максимально зручні у використанні точкові світильники нині є одними з найпопулярніших способів організації освітлення. Вся справа в тому, що вони відмінно підходять як для декоративного підсвічування, так і для організації повноцінного освітлення — важливо лише розрахувати необхідну кількість та підібрати оптимальні моделі. Польська фабрика світлотехніки Azzardo приділяє цим товарам особливу увагу. У її асортименті можна знайти найрізноманітніші моделі.

Світильники точкові: уся різноманітність рішень

Асортимент світильників стельових точкових дуже великий. Ці вироби поділяються на кілька підгруп, виходячи зі своєї конструкції:

  • накладні точкові світильники;
  • точкові врізні світильники;
  • підвісні моделі.

Якщо йдеться про вибір даної світлотехніки у вже готову стелю, тоді найкращим вибором стануть накладні освітлювальні прилади. Вони сконструйовані таким чином, що не вимагають особливого втручання у конструкцію стелі. Така світлотехніка виготовляється різних форм та розмірів, що дозволяє підібрати цікаві рішення для різних інтер'єрів.

Освітлення за допомогою точкових світильників

Врізні точкові світильники стануть оптимальним рішенням на етапі ремонту. Вони вимагають виготовлення монтажного отвору в стелі, тому планувати їхнє встановлення потрібно з самого початку. Моделі польської фабрики Azzardo виготовляються із спеціальних матеріалів, що забезпечує їм високу міцність та надійність. Такі освітлювальні прилади можна монтувати у всі відомі порожнисті стельові типи: гіпсокартонні, натяжні, рейкові. Більше того, ці рішення відмінно підходять для монтажу в меблі.

Точкові лампи: які варіанти найбільш оптимальні

В якості джерела світла в світильниках точкових стельових можна використовувати різні лампочки: галогенні, люмінесцентні, світлодіодні. Але вибираючи оптимальний варіант слід враховувати особливості стелі, в яку вони встановлюватимуться.

Натяжні стелі виготовляються за особливою технологією, яка не передбачає їхнього нагрівання до температури вище 45 градусів. Саме тому найкраще обирати світлодіодні рішення. Такі світильники мають низьку теплову віддачу, високу енергоефективність, довгий термін служби.

Точкові світильники в інтерєрі

Особливості вибору точкових світильників

Вибираючи точкові світильники важливо враховувати особливості приміщення, де вони розміщуватимуться. Так, для використання у ванній варто купити вологозахищені моделі. Крім того, якщо необхідно організувати акцентне освітлення, можна придбати поворотні рішення. У каталогах польського бренду Azzardo можна відшукати як неповоротні, так і поворотні світильники, завдяки чому створити цікавий інтер'єр не складе особливих труднощів.