Особливості вибору підвісного світильника

Для того, щоб інтер'єр приміщення виглядав завершеним, а всі деталі поєднувалися між собою, необхідно подбати про правильний розподіл світлового потоку та підібрати відповідний світильник.

Сприйняття дизайну кімнати, її атмосфера, а також настрій мешканців багато в чому залежить від освітлення. Тут слід враховувати як технічні параметри, наприклад, інтенсивність і тип світла, так і розмір освітлювального приладу та її розташування. Найбільш популярними серед споживачів залишаються підвісні моделі світильників, які знайдуть своє застосування у будь-якому приміщенні.

Прилади освітлення даного типу дуже прості в монтажі і відрізняються особливою функціональністю і практичністю. При цьому висота самого підвісу легко регулюється до необхідного рівня. Таким чином, ви можете самостійно змінювати рівень освітленості.

  Подвесы Аззардо

Застосовуються підвісні світильники у тих зонах, де пріоритет віддається спрямованому світлу, наприклад, для освітлення робочої зони чи кухонного простору. Незамінні прилади і для приміщень з високими стелями, які вимагають досить яскравого освітлення.

З якими завданнями справляється підвісний світильник?

Підвісні моделі виконують безліч корисних функцій як у освітленні, так і в дизайні простору, серед яких:

  • залежно від розміру плафона та висоти підвісу можна візуально скоригувати простір, тим самим роблячи його меншим або більшим;
  • в окремих випадках є елементом розкоші чи доповненням до інших деталей інтер'єру;
  • используя подвесной светильник в качестве дополнительного освещения, можно разделить комнату на несколько зон;
  • може створювати розсіяне чи спрямоване освітлення у кімнаті та інші.

Фабрики випускають підвісні моделі в безлічі варіацій, що дозволяє легко підібрати потрібний світильник за формою плафона, його розміром, матеріалом виготовлення, колірною палітрою, вартістю та іншими параметрами.

Крім того, дизайнери світлотехніки не зупиняються на досягнутому, а продовжують створювати нові цікаві рішення. Нещодавно Azzardo випустили нову серію дивовижних підвісів Ida в популярному стилі лофт. Такі пристрої стануть стильним доповненням приміщення в сучасному стилі.

  Підвісні світильники Аззардо в інтерєріЦікаві світильники Аззардо

Критерії вибору підвісів

Подбирая подвесной светильник, необходимо руководствоваться не только личными предпочтениями и пожеланиями, но и основными критериями. К их числу относят:

Технічні параметри світлотехніки — включають всі властивості та характеристики приладу, які будуть відбиватися на основній його функції — освітлення (спрямованість світла, потужність приладу, висота виробу, його діаметр та кількість використовуваних плафонів).

  • Зовнішній вигляд та дизайн — має на увазі всі характеристики, які відбиваються на естетичному сприйнятті підвісного світильника (форма, стиль, колірна гама, матеріал, з якого виготовлена основа та плафон).
  • Області застосування — розрізняють безліч моделей в залежності від їх функцій та призначення (для використання в будинках та квартирах, для освітлення магазинів, галерей, виставкових залів, ресторанів та інших громадських закладів).
  • Залежно від типу самого підвісу — за варіантом подання підвісної частини світильника (тросового типу, у вигляді труб різного діаметру, варіант на живильному шнурі і багато інших).

Інтерєр із підвісами Аззардо

Також необхідно враховувати й особливості приміщення, при виборі відповідної моделі приладу. Якщо кімната має дизайн у світлих та пастельних тонах, то краще віддавати перевагу світильникам, які мають направлене світло. Що ж стосується моделей, що розсіюють, то вони будуть оптимальним доповненням кімнати в темних холодних тонах.

У тому випадку, коли приміщення має великі габарити, слід звернути увагу на світильники, в комплектацію яких входить кілька підвісів. Такі рішення мають кілька джерел світла, отже, з'являється можливість ефективного освітлення навіть великих будівель. Особливо це актуально для торгових майданчиків та розважальних центрів.

Подвесные светильники в интерьере

При цьому важливо досягти оптимуму в кількості освітлювальних приладів у приміщенні. Так як надмірна або недостатня кількість світла може зіпсувати затишну атмосферу в будинку та призвести до дискомфортних відчуттів у мешканців. Щоб вирішити це питання, фахівці рекомендують придбати підвісний світильник, у якому використовується кілька джерел світла з різним рівнем освітленості. Так ви зможете регулювати кількість світла в залежності від ситуації, що склалася.